Green Solutions | Bocholt

Green Solutions – Solarlec is een bekende naam in de zonne-energie wereld met ondertussen meer dan 5000 tevreden klanten over heel België en Nederland, dit zowel particulier als industrieel, ter waarde van +125.000 panelen die goed zijn voor meer dan 31 Megawatt .

 • Wij kunnen voort borduren op reeds jaren ervaring als installateur van zonnepanelen en PV installaties.
 • Eveneens staan onze geschoolde en vakbekwame mensen steeds voor u klaar. Wij garanderen u steeds een professionele plaatsing.
 • Uw project tot een perfect einde brengen en onze klanten hun verwachtingen overtreffen, daar gaan we voor.
 • Kwaliteit is bij ons geen loze belofte. We kiezen enkel voor kwalitatieve materialen, die een lange duurzaamheid en betrouwbaarheid garanderen.
 • Wij staan zeer nauw in contact met onze leveranciers van zonnepanelen die onze aanbevelingen ter harte nemen en zodoende hun producten bijsturen waar nodig is.

De prijs van de fossiele brandstoffen (gas, stookolie,…) stijgt onophoudelijk, uw facturen zijn er het levende bewijs van. De politieke instabiliteit van gas- en olieproducerende landen speelt daarin een belangrijke rol en de alsmaar toenemende zeldzaamheid scherpt deze tendens nog aan. Om te bouwen aan een gezonder leefmilieu voor onszelf en de volgende generaties zijn we genoodzaakt om over te schakelen naar hernieuwbare energiebronnen.

De energiewinning hieruit veroorzaakt weinig uitstoot van schadelijke stoffen (CO2, NO2, roet). Deze stoffen hebben namelijk een zware impact op het leefmilieu, denk maar aan de opwarming van de Aarde. Onze toekomst is duurzaam en hernieuwbaar.

Residentieel

Green Solutions levert een oplossing die verder gaat dan de vertrouwde installatie. In samenspraak met U bouwen of verbouwen: Hierbij horen ook de integratie van ondermeer parlofonie, videoparlofonie, geluidsinstallatie, toegangscontrole, domotica en thuisnetwerken.

Voor onze projecten maken wij gebruik van de nieuwste materialen en installatietechnieken. Door een jarenlange ervaring en het regelmatig volgen van bijscholing zullen de werken uitgevoerd worden volgens de laatste normen. We verwezenlijken uw installatie om tot een concept te komen dat aan alle moderne, technische eisen voldoet.

Enkele praktische voorbeelden van maattoepassingen:

 • Uitbreiding van een bestaande huishoudinstallatie naar domotica toepassingen
 • Renovatie van de elektriciteit en de schakelkast in een magazijn
 • Verbouwen van verscheidene grote woningen tot meerdere appartementen.
 • Realisaties van nieuwbouwwoningen met inbegrip van een lichtstudie.

Commercieel

Green Solutions is ook uw partner voor al uw industriele en commerciële werken, dit zowel voor oa winkels, kleine kmo’s tot zware industrie en andere commerciële toepassingen.

We realiseren uw plannen van a tot z, gaande van de engineering tot de eindafwerking, dit steeds ondersteund met een strakke en correcte planning.

Een gecontroleerde en continue ventilatie in de woning is niet alleen verplicht maar het belang van ventilatie in een BEN-woning (BEN=Bijna-EnergieNeutraal) is cruciaal voor een gezonde luchtkwaliteit. Green Solutions biedt met zijn energiezuinige en vraaggestuurde ventilatiesystemen de ideale oplossing voor een BEN-woning. De systemen zorgen niet enkel voor een gezond binnenklimaat maar tevens voor een aanzienlijke E-peilverlaging tot 37 E-punten.

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als dat nu al probleemloos kan? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard.

Ventileren is sinds de EPB-regelgeving niet alleen wettelijk verplicht, voor onze gezondheid is het een absolute noodzaak. We brengen immers meer dan tweederde van onze tijd binnenshuis door. Door vocht en vervuilde lucht te verdrijven en frisse binnenlucht aan te zuigen – het basisprincipe van ventileren – verbetert het binnenklimaat en dus ook onze kwaliteit van leven.

Drie basisprincipes:

 • De aanvoer van verse lucht gebeurt in de ‘droge’ ruimtes, zoals de woonkamer, de slaapkamer, de studeerkamer… De openingen voor de toevoer en voor de afvoer moeten technisch gezien steeds in 5 standen geregeld kunnen worden, hetzij met de hand, hetzij automatisch.
 • De doorstroming van de lucht binnenin de woning via gangen en hallen. Die doorvoer gebeurt via roosters in de deuren, maar kan ook via de spleten onder of boven de deur.
 • De afvoer van de vervuilde lucht gebeurt via de ‘natte ruimtes’: toilet, keuken, wasplaats, badkamer…

 

Hoe bereik je dat? 

 • Gecontroleerd ventileren
  Goed ventileren betekent het juiste debiet verse lucht toevoeren, doorheen je woning voeren en tenslotte de verontreinigde lucht afvoeren. Er moet dus een goede balans zijn tussen de toegevoerde en de afgevoerde lucht. Het heeft weinig zin om roosters te plaatsen om de warme, vochtige lucht af te voeren.
 • Discrete natuurlijke toevoer van lucht 
  De gecontroleerde natuurlijke toevoer van verse lucht bij een Systeem C+ wordt gegarandeerd. Een discreet toevoerrooster kan quasi onzichtbaar geïntegreerd worden bovenop het raam en garandeert een maximale natuurlijke lichtinval.
 • Optimale ventilatie met automatische sturing : Systeem C+
  Door zijn eenvoud, onderhoudsvriendelijkheid en energiezuinigheid kent het ventilatiesysteem C+ al vele jaren bijzonder veel succes. Het systeem C+ voorziet de natuurlijke toevoer van verse lucht via zelfregelende raamventilatie in de droge leefruimtes.

 

We werken samen met, en installeren systemen van Renson

Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet. Zoek uw subsidie via de website van de Vlaamse Overheid: www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule