La fille d’Oscar – “Kunst, sfeer en lekker eten? Wij verwennen alle levensgenieters”

maXLife logo

La fille d’Oscar – “Kunst, sfeer en lekker eten? Wij verwennen alle levensgenieters”

Houdt u van kunst, sfeervolle interieurs of culinaire verwennerijen? Of misschien wel van de drie? Bij La fille d’Oscar in Herk-de-Stad wordt u op uw wenken bediend!

La fille d’Oscar

La fille d’Oscar? Dat is Els Meekers. De vierkantshoeve die Els en haar partner  aankochten in 2001 werd vernoemd naar papa Oscar, die met veel geduld en gevoel voor perfectie de ganse verbouwing voor zijn rekening nam. Partner Patrick Leenaers zorgt voor de creatieve inbreng: met keramiek en porselein, maar ook achter het fornuis!

In het interieur komen de kunstwerkjes van Patrick overal terug. Maar ook leuke snuisterijen van hun vele verre reizen zorgen voor een bijzondere en huiselijke toets in de inrichting.“Opgegroeid op het platteland en na zeven jaar stad, was de terugkeer naar de natuur voor mij echt genieten,” vertelt Els. “En dat gevoel wilde ik graag delen met anderen. Zo ontstond het idee om een B&B te starten. Bovendien sloot dit perfect aan bij onze passies: kunst, reizen en koken.”

In het interieur komen de kunstwerkjes van Patrick overal terug. Maar ook leuke snuisterijen van hun vele verre reizen zorgen voor een bijzondere en huiselijke toets in de inrichting.

La fille d’Oscar
Patrick Leenaers en Els Meekers

“Onze keuken is niet enkel geopend voor de gasten in de B&B,” vertelt Els verder. “Iedere zaterdagavond en zondagmiddag serveren we een diner waarvoor alle levensgenieters zich kunnen inschrijven. Zondagochtend heb je de keuze tussen zeven verschillende ontbijtjes en wordt er ook een brunch aangeboden. Geen buffetvorm, alles wordt steeds aan tafel geserveerd, in alle rust.”

“In november hopen we klaar te zijn met het laatste stuk van de verbouwing. In deze linkerzijde van de vierkantshoeve zal dan plaats zijn voor een volwaardige kunstgalerij. Dan kan je je ogen en je smaakpapillen tegelijkertijd de kost geven (lacht)!”

La fille d’Oscar Logo

Korpsestraat 84
3540 Herk-de-Stad
T 0475 52 10 58
info@lafilledoscar.be
www.lafilledoscar.be