La Piccola Cantina – “Het leven is veel te kort om slechte wijn te drinken”

maXLife logo

La Piccola Cantina – “Het leven is veel te kort om slechte wijn te drinken”

Van je passie je beroep maken? Wie droomt daar niet van? Frank Boets van La Piccola Cantina is al een heel leven lang gefascineerd door het zonnige Italië en vijf jaar geleden heeft hij daar ook zijn beroep van gemaakt.

La Piccola Cantina
Frank Boets

In zijn wijn- en delicatessenwinkel voel je meteen de gastvrijheid van Italië. “Wat je in Italië op je bord en in je glas krijgt, is verrukkelijk. We wilden daar graag iedereen van laten meegenieten. Zo is onze zaak langzaam gegroeid,” verwelkomt Frank Boets me in Tienen.

Bij La Piccola Cantina staat kwaliteit op de eerste plaats. “We werken samen met artisanale wijnboeren en andere lokale ondernemers die hun stiel ter harte nemen. Zo is onze olijfolie van Desiderio echt uniek: deze delicatesse wordt gemaakt van olijven die van oudsher op steen geplet worden. Traditioneel geproduceerde spijzen en dranken zijn altijd intenser van smaak dan industriële producten,” aldus Frank Boets.

La Piccola Cantina

“Onze wijnen komen uit alle uithoeken van de Italiaanse Laars, van het alom gekende Toscane tot het gastronomisch verrassende Puglia. We zijn best trots dat we het bijzondere wijnassortiment van Barbera d’Alba kunnen aanbieden. Dit is een reeks van zeven wijnen, geïnspireerd op de zeven hoofdzonden, vandaar de niets verhullende naam ‘il Bospoeper’. Jaarlijks worden er maar 999 flessen van gebotteld. Op die manier is dit een echt collector’s item geworden.”

Kom zeker eens van de Italiaanse sfeer proeven bij La Piccola Cantina. Op de degustatiedagen worden de glazen gevuld door de Italiaanse wijnboeren waar Frank Boets al jarenlang mee samenwerkt. Naast wijn vindt u hier grappa, ambachtelijk geproduceerde amaretto, de allerfijnste olijfolie, pasta … of kies een geschenkmand uit om anderen te laten meegenieten. Salute!

Volg La Piccola Cantina ook op Facebook.

Schrijf in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze degustatiedagen.