le Zoute Zoen – Van eenvoudige klassiekers tot geraffineerde gerechten

maXLife logo

le Zoute Zoen – Van eenvoudige klassiekers tot geraffineerde gerechten

Toen Lars en William het roer overnamen van deze overbekende zaak, favoriet van zowel bekend als minder bekend Vlaanderen, stonden ze voor een grote uitdaging: het excellente niveau behouden en toch een nieuwe, persoonlijke touch geven.

le Zoute Zoen

Mission accomplished: le Zoute Zoen vaart meer dan ooit een verfijnde én betaalbare koers. In het elegante zwart-wit decor dat met zijn statige deuren, kristallen lusters en hoge spiegels onmiddellijk aan Parijs uit de jaren ’30 doet denken, begeleiden William Loonen en Pascal van Gysel je van begin tot eind zoals het hoort. In de keuken Lars Block en als vanouds Viviane Verheyen, lady chef of the year 2006 en door Knack bekroond tot vrouwelijke chef van het jaar 2013-2014. Samen met Gianfranco Van De Maele serveren zij zowel geraffineerde gerechten als eenvoudige klassiekers: van een duo van Sint-Jakobsvruchtjes met limoen en gember tot de kaaskroketjes van de oma van de chef en van zeebaars met grijze garnaaltjes in mousseline tot een oerdegelijke vol-au-vent.

En wie het degustatiemenu ‘Lady Chef’ (vijfgangen à 55 euro) of het zeer betaalbare ‘Zoenmenu’ (driegangen à 35 euro) proeft, weet meteen waarom dit team sinds 2005 elk jaar weer de Bib Gourmand van Michelin in de wacht weet te slepen.

le Zoute Zoen

De wijnkelder herbergt oude Franse schatten in topconditie bewaard, die je voor een uitzonderlijke prijs kunt degusteren. En tijdens zwoele zomeravonden schuift de hele voorgevel open en wordt Parijs plots een terras in Barcelona, terwijl achteraan zacht de airconditioning zoemt.

Misschien nog vermelden dat terwijl we dit schrijven, Lars en William bezig zijn met een schitterende feestzaal annex terras zodat u de betaalbare kwaliteit van le Zoute Zoen ook privé kunt genieten. Perfect voor recepties, business-to-business, huwelijken, walking diners of feestjes. Bovendien is de zaal – zeer uitzonderlijk – ook te huur met de cateraar van uw keuze.

le Zoute Zoen Logo

Zirkstraat 23
2000 Antwerpen
T 03 226 92 20
info@lezoutezoen.be
www.lezoutezoen.be