Parein – De ideale plek om te ontstressen

maXLife logo

Parein – De ideale plek om te ontstressen

‘Parein’ in Beveren stelt zich voor als privé-sauna, maar dat is een absoluut understatement blijkt al snel, want de bezoekers worden al bij de receptie aangenaam verrast en tal van nationale en internationale erkenningen bewijzen dat hier meer aan de hand is. Discretie, luxe en raffinement lopen als rode draad doorheen een fantastisch belevingsmoment.

Parein

Dirk Paternoster opende ‘Parein‘ in 2010, na het afsluiten van een rijke horeca-carrière. “Na het harde werken bood een saunabezoek op de vrije dag hét ontspanningsmoment waar je naar uitkeek” getuigt Dirk Paternoster. “Heel wat sauna’s werden uitgeprobeerd, maar de eindconclusie bleef altijd veeleer ontgoochelend”.
Uiteindelijk besloot Dirk Paternoster zelf een sauna te openen. “Ik twijfelde geen moment om zwaar te investeren zodat het unieks zou worden” blikt hij terug op de geboorte van ‘Parein’. “De keuze om niet voor een groot publiek te gaan, maar voor een exclusieve saunabeleving was ook snel gemaakt. Vergelijk het gerust met de ambitie van een restaurant om de vermaarde drie Michelin sterren in de wacht te slepen!” commentariëren Dirk en Sarah Paternoster. “De inrichting zou tijdloze klasse uitstralen en groot respect tonen voor duurzaamheid.”

Grootse aanpak
‘Parein’ bestaat eigenlijk uit twee volledige gescheiden privé-sauna’s, elk 240 m² groot. Ze worden in principe altijd door twee bezoekers gehuurd, maar de maximale capaciteit gaat tot 12 personen voor ‘KOAN’ en 6 personen voor ‘YAKARTA’.
Voor de sauna ‘YAKARTA’ werd inspiratie gehaald in Bali. Hier worden de gebruikers o.a. verrast door een granieten binnenzwembad.

De andere privé-sauna – ‘KOAN’ – is Japans en Zen geïnspireerd. Ook hier wacht de bezoeker een unieke saunabeleving met o.a. een verwarmd buitenzwembad in Bisazza mozaïek.
Beide sauna-eenheden beschikken over een luxueus ingerichte kleedruimte, een infraroodcabine, prachtige Hamams, op maat gebouwde Finse sauna’s, douches met scrubs, Ipod/Iphone-dockingstation en Wifi.

Uitgekiende service voor een onvergetelijke beleving

Parein

“Hygiëne, een conditio sine qua non voor Dirk Paternoster en Sarah Dilles, zijn echtgenote waarmee hij de Onze Vlarem-goedkeuring behaalde, is ronduit uniek in Vlaanderen,” meldt onze gastheer. “Elk kwartier wordt de volledige waterhoeveelheid in de whirlpools vernieuwd en na elk gebruik volgt gegarandeerd een grondige poetsbeurt van een half uur.”

Service vertaalt zich in een 7/7 opening en dat van 9u ’s morgens tot 0u30 ’s nachts, de mogelijkheid te genieten in een zee van kaarsjes, de beschikbaarheid van een privé-kapster, enzovoort. Daarnaast is er een rijk gevarieerd aanbod aan kwalitatief hoogstaande dranken, snacks, tot en met uiterst verzorgde maaltijden. Wie echt voluit wil genieten kan zelfs opteren voor de bed & breakfast formule, waarvoor een luxueuze suite is ingericht. Bij ‘Parein’ is niets aan het toeval overgelaten!