Patrick Van Luyten, Van Luyten Zakenkantoor – Unieke trip met classic cars door Amerika

maXLife logo

Patrick Van Luyten, Van Luyten Zakenkantoor – Unieke trip met classic cars door Amerika

Meer dan 150 oldtimerliefhebbers reden vorig jaar met hun classic cars dwars door Amerika. De auto’s werden ingescheept voor een achtdaagse toeristische rally tussen New York en Miami die de naam Tour Americal draagt. 

Van Luyten Zakenkantoor

maXLife: Waarom Amerika? Er zijn toch genoeg prachtige locaties in Europa?

Patrick Van Luyten: “Elk jaar rijden we met Tour Amical een rally in het buitenland, maar ter gelegenheid van de 10deverjaardag van de club, besloot de organisator Manu Stappaerts iets uniek te doen: een tocht die de naam Tour Americal draagt. Het is een ongelooflijke ervaring om met je eigen classic car op Daytona Beach te cruisen, of halt te houden op Time Square en voor het Witte Huis. We hebben zelfs op het circuit van Daytona gereden.”

Van Luyten Zakenkantoor

maXLife: Dan hadden jullie wel veel bekijks?

Patrick Van Luyten: “Zeg dat wel. We waren trots om onze classic cars te laten bewonderen. De Amerikanen waren verbaasd om zoveel oldtimers te zien, en dan nog wel met Belgische nummerplaten. Het was een unieke ervaring.”

maXLife: U hebt niet alleen deelgenomen maar ook alle deelnemers verzekerd ? Een huzarenstuk zo lijkt me?

Patrick Van Luyten: “Klopt. Ik kreeg de vraag van de organisatie om het hele evenement te verzekeren, want je kan niet zomaar met je eigen auto, met Belgische nummerplaat en verzekering de boot op en in de States rondrijden. Het was inderdaad een heel moeilijke klus, met vier maatschappijen in evenveel landen hebben we de klus geklaard.”

Van Luyten Zakenkantoor

maXLife: Je ziet vandaag veel meer classic cars dan vroeger ? Hoe verklaar je dat?

Patrick Van Luyten: “Het is niet alleen sleutelen in je garage, maar ook een nieuwe manier van reizen in groep. Je passie kunnen delen met gelijkgestemden, eindeloos cruisen door prachtige landschappen en charmante streken ontdekken. Daar doen we het voor. En sinds kort mag je ook op elke moment met je oldtimer rijden, behalve voor woon-werkverkeer. Nog een reden waarom classic cars in de lift zitten.”

maXLife: Tot slot, wat is uw lievelingswagen?

Patrick Van Luyten: “Een Mercedes 190 SL van 1955, daar heb ik ook de Tour Americal mee gereden.”