Senior Invest – Een erkende assistentiewoning, een veilige belegging?

maXLife logo

Senior Invest – Een erkende assistentiewoning, een veilige belegging?

Vraagt u zich af waarom een erkende assistentiewoning een veilige belegging is?

Senior Invest

Ontdek hier 10 goede redenen om te investeren in de assistentiewoningen op RiverPark:

Investeren in assistentiewoningen zit de jongste jaren in de lift. Indien u in zee gaat met een ervaren exploitant, geniet u van een aanvullend inkomen zonder zorgen. Maar wist u bijvoorbeeld dat de recent goedgekeurde fiscale voordelen een dergelijke investering nog aantrekkelijker maken? In dit artikel ontdekt u hoe u de vergrijzing kan verzilveren, door te investeren in RiverPark.

1. STERKE VRAAG DOOR VERGRIJZING
Omdat steeds meer Belgen een respectabele leeftijd bereiken, is de nood aan toekomstgerichte assistentiewoningen groter dan ooit. Dit zorgt voor een groeiend tekort aan aangepaste assistentiewoningen waar senioren in alle comfort kunnen wonen. In Vilvoorde rekende het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid dat er nood is aan 171 kwalitatieve assistentiewoningen waar er op dit moment slechts 25 gebouwd zijn. Het huurpotentieel is dus meer dan aanwezig.

2. FISCALE VOORDELEN
Investeren in een erkende assistentiewoning wordt extra aantrekkelijk gezien u geniet van een vrijstelling van onroerende voorheffing, een laag belastingtarief op huurinkomsten én daarenboven een verlaagd BTW-tarief van 12% (in plaats van 21%) op de aankoop.

3. STABIEL EN AANTREKKELIJK RENDEMENT
Vastgoed is in België nog altijd een stabiele, veilige en inflatiebestendige investering. Bovendien leveren assistentiewoningen, gezien het tekort en de hoge huurprijzen, een interessant rendement op. Het perfecte alternatief voor armtierige spaarboekjes en risicovolle aandelen, met andere woorden.

4. ZORGELOZE VERHUUR
In de verhuur van assistentiewoningen is het belangrijk dat u samenwerkt met een ervaren partner in de zorgsector om zo de kans op een goede verhuur en uitbating te maximaliseren. Op RiverPark ontfermt zorgspecialist Time for Quality zich over de uitbating en screent en selecteert geschikte huurders.

5. MEERWAARDE BIJ VERKOOP
Unieke locaties waar senioren in een groene omgeving kunnen wonen zonder het bruisende stadsleven te moeten opgeven worden steeds schaarser. In combinatie met de grote vraag naar erkende assistentiewoningen stijgen uw kansen op een mooie meerwaarde indien u wenst door te verkopen.

Senior Invest

6. UNIEKE LOCATIE IN HET CENTRUM LANGS HET WATER
RiverPark is gelegen op een gedroomde locatie in het centrum van Vilvoorde, langs het water in een groene omgeving. Het vormt bijgevolg de toegangspoort tot de nieuwe stadsontwikkeling die deze locatie alleen maar aantrekkelijker zal maken.

7. KWALITATIEVE AFWERKING
De moderne serviceflats op RiverPark zijn stuk voor stuk duurzame en energiezuinige appartementen, die in het oog springen door toparchitectuur en de afwerking met hoogwaardige materialen, maar bovenal ontworpen zijn om het comfort van de senioren te optimaliseren.

8. LAGE RENTEVOET
De rentevoet staat historisch laag, waardoor het aantrekkelijker is dan ooit om geld te lenen om zo uw vastgoedinvestering te optimaliseren.

9. TOEKOMSTPERSPECTIEF
Door een serviceflat in volle eigendom aan te kopen, wordt u eigenaar van de grond en het gebouw. Zo kan u vrij beslissen om de serviceflat te verhuren, te bewonen of ten alle tijden te verkopen.

10. GARANTIE
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid controleert nieuw gebouwde serviceflats nauwgezet, voordat ze deze officieel erkennen. Wanneer u een erkende serviceflat op RiverPark koopt, kan u dus op beide oren slapen: u koopt kwaliteit.

Senior Invest Logo

J. Bordetlaan 160/1
1140 Brussel
0800 99 733
www.riverpark.be