Sheer Elegance – Durf te gaan voor vrouwelijkheid

maXLife logo

Sheer Elegance – Durf te gaan voor vrouwelijkheid

Haar moeder en grootmoeder droegen altijd hoeden, wat de Britse Kim Smith als kind al mateloos fascineerde. Ze speelde met hoeden en experimenteerde al op haar elfde met eigen creaties. Vandaag verrijkt haar ‘Sheer Elegance’ het Maastrichtse winkelaanbod met een opgemerkte speciaalzaak.

Sheer Elegance
Kim Smith

“Als ik voor elke foto die hier genomen wordt een cent zou ontvangen, was ik schatrijk,” grapt Kim Smith. De verliefdheid bracht haar zeventien jaar geleden naar Nederland, waar ze haar passie voor hoeden vertaalde naar een uitnodigend stukje modeparadijs. Kim Smith staat voor de creatie, de artisanale productie – ze is graag met de handen bezig – en het hoogst persoonlijk advies aan de klanten.

Nochtans begon alles met een unieke kledingzaak, waar ze eigen creaties verkocht. De hoeden die ze spontaan voor het aankleden van de etalagepoppen maakte, trokken zoveel aandacht, dat ze de bovenhand haalden in haar internationaal bezochte zaak.

Ga nooit op stap zonder een hoed
“Zonder hoed voel ik me niet volledig,” getuigt Kim Smith. “Het oogt zo anders en is de perfecte manier om zich te onderscheiden. Wie met een hoedendoos wordt opgemerkt, trekt al vlug de aandacht en behulpzame handen zijn nooit ver weg.”

Heren die voor een hoed binnenstappen weten wat ze willen; bij dames ligt dat anders. Kim Smith: “Dames twijfelen, vrezen voor de reacties van anderen, hebben schroom bekeken te worden … terwijl een vrouw zich toch moet tonen en wil gezien worden! Een hoed dragen is persoonlijkheid uitstralen. Dames moeten meer moed tonen, durven een hoed te dragen. Je leeft uiteindelijk maar één keer!”