‘T Oud Wethuys – Een hotel-restaurant met stijlvolle, discrete klasse

maXLife logo

‘T Oud Wethuys – Een hotel-restaurant met stijlvolle, discrete klasse

’t Oud Wethuys, tegenover de kerk van Oostkamp, is een pand met een rijke geschiedenis. Gert De Mey vormde het met respect voor het verleden om tot een eigentijds hotel-restaurant.

‘T Oud Wethuys
Gert De Mey

Het gebouw in hartje Oostkamp kan terugblikken op een geschiedenis van ruim 500 jaar. De huidige naam ’t Oud Wethuys verwijst naar de historische functie als gemeentehuis. “Ik zag het potentieel van de locatie, hoewel het gebouw een stevige facelift nodig had,” vertelt de uitbater. “We voerden dan ook een totale renovatie uit, waarbij we zorgden voor een warme en sfeervolle inrichting.” Mensen uit de regio komen er graag een glas of een koffie drinken en de keuken geniet een solide reputatie tot ver buiten Oostkamp. De kreeft, paling en côte à l’os van chef Didier Dewitte verleidt elke gastronoom, maar je kan er ook terecht voor de betere brasseriekeuken.

Een gastvrij etablissement

‘T Oud Wethuys

Zakenlui van over heel de wereld vinden de weg naar ’t Oud Wethuys. Dat heeft niet alleen te maken met de centrale ligging op 5 km van Brugge. “Zij waarderen de familiale sfeer en de flexibele, klantgerichte service. Boeking verplaatsen, kosher of halal eten serveren …? Wij doen het met de glimlach.” Daarnaast staan er twee volledige ingerichte zalen (20 en 40 pers) ter beschikking. En vertelden we al dat wifi in het hotel, het restaurant en op het terras gratis aangeboden wordt?