Talboom

Manager TV Logo

Jan Talboom Senior (Jan Johannes Talboom), ging na de oorlogsjaren aan de slag als landmeter en richtte in 1969 een studiebureau op. Hard werken en correct handelen vanuit een duidelijke visie tekenen tot vandaag de sfeer van het familiebedrijf.

Spraakmakende projecten, zoals de Vitsdam in Bornem, de Antwerpse Ruien en de collector van de Woluwe verleenden Talboom een stevige reputatie.

Vanaf de jaren 80 verschoof de focus naar sociale woningbouw, omgeving en verkavelingen. Tegelijk ontwierp Talboom meer dan 500.000 m2 logistieke gebouwen.

De jaren 90 luidden voor Talboom het tijdperk van de pharma-engineering in. Eerst eenvoudige berekeningen, later stabiliteit en technieken, dan processen en uiteindelijk vrijwel het volledige scala.

Dat aanbod omvat ook milieu, om de klantenkring totaaloplossingen te kunnen aanbieden. Ondertussen is dit een volwaardige afdeling met bodemonderzoek, milieuadvies en –vergunningen.

Toen zoon Jan Louis in 1974 het bureau vervoegde telde het een viertal medewerkers, vandaag zijn dat er 130. Ir. Arch. Jan Louis Talboom gaf ondertussen de fakkel door aan zoon Ir. Jan Filip Talboom, die sinds 2014 aan het roer staat van de Talboom Group, bijgestaan door algemeen directeur Diederik Van Der Linden.

www.talboom.be

Andere in Puurs

DSV | Puurs

DSV

Sinds de oprichting in 1976 verrichte DSV maar liefst 38 strategische overnames. Op die manier verankerde de onderneming zich stevig in het Europese wegtransport....
Gregoirbmw | Puurs

BMW Grégoir

De BMW concessie Grégoir uit Puurs profileert zich als een one-stop-shop voor de klantenring. Alle services zijn er verenigd onder één dak. Bij Grégoir deelt...
Link2Europe | Puurs

Link2Europe

Link2Europe, sinds 2007 actief als rekruterings-selectiekantoor en uitzendbedrijf, helpt ondernemingen die de Europese arbeidsmarkt willen bewerken om hun knelpuntvacatures in te vullen. Het tekort...