Ten Elzenhuyse – De Rijkdom van het verleden in het heden geprojecteerd

maXLife logo

Ten Elzenhuyse – De Rijkdom van het verleden in het heden geprojecteerd

Voor Hilde Theunis is het verleden een inspiratiebron en handleiding voor hedendaags wonen.  Dat toont ze in alle facettendetaillering in ‘Ten Elzenhuyse’, een hartverwarmend woonhuis dat als toonzaalhuis in gebruik genomen is. Naar voorbeeld van een Franse achttiende-eeuwse Bastide werd Ten Elzenhuyse met originele oude materialen nieuw gebouwd.

Ten Elzenhuyse
Hilde Theunis

Ten Elzenhuyse is een totaalvisie op wonen, met een prachtige beeldentuin, meeslepende symfonie van geuren uit de natuur, die de smaakvol ingerichte vertrekken een uniek decor schenken.  “Het bestuderen van oude bouwtechnieken leert ons veel voor het hedendaagse duurzaam wonen,” argumenteert Hilde Theunis. “Zo verzekeren de oude schouwen een prima luchtcirculatie in de woning en is de inertie van dikke muren de voorloper van hedendaagse isolatietechnieken … Maar ook de architecturale en toegepaste decoratieve kunsten uit het verleden leren ons heel wat over materiaal- en kleurgebruik, over licht en ruimte, over evenwicht, over rust brengen in huis.”

Hilde Theunis gaat met bewondering voor het verleden te werk in elk van haar eigen interieurverhalen en bespeelt daarbij graag maximaal alle zintuigen.

Geboeid door de ontdekking
“Authenticiteit vertelt een eigen verhaal en dat is wat elk interieur hoort te doen,” luidt haar filosofie. “Verhalen boeien, nemen je mee op ontdekking zoals ook het leven doet.”

Ze heeft een grote passie voor stoffering waarmee ze ondanks de klassieke invloeden graag verrassend  hedendaags tot modern uit de hoek komt.  Ten Elzenhuyse illustreert haar conceptuele aanpak voor wooninrichting en de zorg voor een minutieuze realisatie.

Op het ogenblik is Hilde Theunis met een nieuw bouwproject van start gegaan.  Voor wie dit woonhuis als een hartendief ervaart, staat deze unieke woonst te koop.