Toerisme Kortrijk – De Grote VerLEIEding

maXLife logo

Toerisme Kortrijk – De Grote VerLEIEding

Erfgoed en historische gebouwen bezoeken. Architecturale creativiteit ontdekken. En natuurlijk: shoppen in unieke winkeltjes of bekende ketens. Het kan allemaal in Kortrijk, dat in 2015 bovendien uitpakt met De Grote VerLEIEding.

Toerisme Kortrijk

Kortrijk heeft alle troeven in huis om dag- en weekendtoeristen enorm te boeien. Dat blijkt ook uit de 180.000 overnachtingen die jaarlijks in de talrijke comfortabele hotels worden geboekt. Heel wat mensen nemen uitgebreid de tijd om het prachtig aanbod aan bezienswaardigheden te ontdekken.

Anno 2015 zet Kortrijk drie trekpleisters extra in de verf. Zo etaleert het gloednieuwe museum Texture, een architecturaal hoogstandje, het ondernemerschap in de vlasindustrie. In de gezellige bistro proeft u bovendien heerlijke streekspecialiteiten. Het vernieuwde Begijnhof, gelegen in het hart van de stad, is UNESCO-werelderfgoed. Het nieuwe bezoekers- en belevingscentrum loodst u op een aantrekkelijke manier doorheen de geschiedenis van deze inspirerende plek.

Toerisme Kortrijk

Van 23 mei tot 25 september dompelt de stad u onder in De Grote VerLEIEding , waarbij de voltooiing van de ingrijpende Leiewerken wordt gevierd met een heerlijke mix van tentoonstellingen, festivals, kunst, optredens, boottochten en lekkere picknicks. Het feestprogramma is bovendien opgenomen in de kalender van Mons, in 2015 de culturele hoofdstad van Europa.

Veel meer over Kortrijk ontdekt u op de website en aan de balie van Toerisme Kortrijk.

Toerisme Kortrijk Logo

Begijnhofpark (GPS: Houtmarkt)
8500 Kortrijk
T 056 27 78 40
toerisme@kortrijk.be
www.toerismekortrijk.be